del dette indlæg

Undersøgelser viser at knap 40% af danskerne frivillige. Heraf er 26% frivillige på idrætsområdet mens knap 20% er frivillige på fritidsområdet.

De frivillige ledere udgør den vigtigste ressource for foreningerne i Danmark, men mange foreninger oplever vanskeligheder med at rekruttere og fastholde de frivillige i foreningen. Undersøgelser viser, at foreninger med en frivillighedsstrategi har væsentlig nemmere ved at rekruttere og fastholde de frivillige. Samtidig viser undersøgelser at få foreninger har en strategi for rekruttering og ledelse af frivillige i deres forening.

I Kolding Kommune har 15 foreninger deltaget i kursusforløbet “Rekruttering og ledelse af frivillige”. Her har de deltagende frivillige ledere styrket deres personlige kompetencer samt foreningens strategi for arbejdet med frivillige. Kursusforløbet har budt på fem aftener med undervisning og øvelser, som de deltagende foreninger kan arbejde videre med i deres hverdag. Foreningerne har fået redskaber med hjem som kan hjælpe med at styrke de fremtidige arbejde med frivillige. Kursusforløbet løb over 3 måneder og deltager har efter fem kursusaftener delt mange erfaringer og skabt et netværk de kan bruge i fremtiden. Forløbet blev afsluttet med en samarbejdsøvelser med fokus på kommunikation.


Mange tak til de deltagende foreninger og fortsat god arbejdslyst med jeres foreningsarbejde.

Realterede indlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev